Vždy jste toužili tančit? Anebo jste zvědaví, jak se dá tančit na vozíku? Přijďte se za námi podívat a rovnou si i zatančit. Kurz integrovaného tance je určen pro zájemce s jakýmkoliv typem handicapu i bez od 15 let. Přijďte se přesvědčit, že tanec a pohyb je opravdu pro každého.

Věková skupina:
od 15 let a více

Rozvrh:
úterý 17:00 – 19:00

Kde:
Bezbariérové divadlo Divadlo Barka,
Svatopluka Čecha 1405/35a, 612 00 Brno-Královo Pole

Cena za 1 trimestr ( od 5.1. – 30.3. 2021 ):
1000 Kč (pro tanečníky s handicapem)
2000 Kč (pro tanečníky bez handicapu) 

V současné situaci není možné, abychom se potkávali na živo na jevišti Divadla Barka.Kurz však není přerušen a pokračuje i v roce 2021 od 5. ledna každé úterý 17.00 – 17.50 h. online formou, prostřednictvím aplikace Zoom.

Pokračování probíhá nyní v trochu jiném modelu, než když se potkáváme naživo, protože online forma výuky neumožňuje vzájemnou interakci

Jednotlivé lekce jsou tedy naní rozděleny do dvou samostatných bloků.

  1. blok 17-17,50h: online lekce pro zájemce s handicapem nebo zdravotním omezením: Dopřejte svému tělu pozornost a jemné rozpohybování – to vše s respektem k jeho možnostem. Zažijte, že tančit může každý bez ohledu na to, jak moc a nebo málo se může hýbat. Lekce si můžete nezávazně vyzkoušet v pohodlí Vašeho domova.
  2. blok 18-19h: online lekce pro zájemce bez handicapu: Dopřejte tělu probuzení pohybem a tancem. Ponořte se do improvizace a nechte se unést svou kreativitou.

Můžete si samozřejmě zvolit blok, který bude vyhovovat více Vaším preferencím, můžete je i libovolně střídat. První lekce je jako vždy zdarma

Jakmile to bude možné, bude kurz probíhat naživo jako kurz integrovaný, kde se potkávají lidé s handicapem i bez dohromady. Tento kurz probíhá v Divadle Barka, Svatopluka Čecha 1405/35a, Brno-Královo Pole v úterý od 17 do 19h


Chci se přihlásit do kurzu

Na hodinách se věnujeme zejména technikám současného tance (floorwork, improvizace, kontaktní improvizace), ale i jevištním technikám a anatomii těla. Doménou jsou samozřejmě i techniky integrovaného tance.

Lektorky


Kateřina Hanzlíková

Kateřina Hanzlíková

Umělecká vedoucí spolku Proty boty, choreografka, lektorka a tanečnice v taneční skupině Proty boty.

Jitka Mozorová

Jitka Mozorová

Vedoucí spolku Proty boty, choreografka, lektorka a tanečnice taneční skupiny Proty boty.


Zveme i externí lektory a lekce občas připravují i samotní tanečníci, abychom se obohatili o různé přístupy k taneční praxi, divadlu a performance. 

Pokud máte zájem a chcete se za námi přijít podívat, kontaktujte nás na e-mail: tanec@protyboty.cz